Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzodkwi z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 2 szt.
rodzynki 1 szklanka
słonecznik łuskany 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzodkwi z rodzynkami

Rodzynki namoczyć w letniej wodzie, rzodkwie utrzeć na tarce z małymi otworami, oprószyć solą, cukrem i odstawić. Śmietanę lekko ubić (aby się spieniła). Odsączoną rzodkiew połączyć z odsączonymi rodzynkami, zalać śmietaną, skropić sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 02.03.2012 22:39
dobra i zdrowa
ziutula
ziutula 23.04.2011 22:02
pyszne smakowitości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak