Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsnym sosem pomiodorowym i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
cebula biała
groszek konserwowy
pomidory krojone z puszki
bazylia
sól, pieprz
makaron spaghetti
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsnym sosem pomiodorowym i groszkiem

1. Na patelni podsmażamy pokrojony czosnek(płatki) i cebulę (kostka).
2. Dorzucamy mięso mielone, ja najczęsciej używam wołowiny i wieprzowiny w stosunku 3:1. Chwilkę smażymy.
3. Mięso zalewamy pomidorami z puszki ( lub robionymi własnoręcznie), wrzucamy pożądaną ilość groszku.
5. Delikatnie podlewamy wodą.
4. Dusimy na małym ogniu, do momentu zgęstnienia sosu.
5. Makaron gorujemy, odcedzamy i podajemy z pysznym pomidorowym sosoem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak