Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
mleko
jajko 2
oliwa
jogurt wiśniowy 1
czekolada mleczna
cytryna 1
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy

Z mąki, mleka, jajek i oliwy zrobić ok. 6-7 naleśników. Przygotować błyskawiczne płatki ryżowe na mleku (wg. przepisu
. na opakowaniu), czekolade rozpuścić na patelni
. z dodatkiem łyżeczki cukru i masła. Twaróg rozgnieść, dodać mleka, sok z ćwiartki cytryny, łyżeczkę cukru i utrzeć, aby uzyskac jednolitą masę. Naleśniki przełożyć składnikami zaczynając od najcięższych, tj. płatków ryżowych (do których można dodac odrobinę jogurtu smakowego) oraz twarogu, następnie rozsmarować czekolade( rozpuszczoną w kapieli wodnej), dżemy, a ostatnią warstwę polać jogurtem tak,żeby spłynął na również na niższe warstwy tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.12.2010 14:46
świetny pomysł na świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak