Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8
cebula czerwona
pomidorki koktajlowe 8
olej z pestek winogron 3łyżki
cykoria
sól
pieprz
ząbek czosnku 1
ocet winny 1łyżeczka
oliwa 100ml
kotlety schabowe 4 (z kością)
kapary 1łyżka na sos

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z pieczarkami

Kotlety schabowe posolić i oprószyć pieprzem.Pieczarki obrać i przekroić na ćwiartki,a obraną cebulę na ósemki.Umyć pomidorki.W głębokim rondlu,takim który można później wstawić do piekarnika,rozgrzać olej,usmażyć mięso z obu stron,dodać pieczarki i cebulę,smażyć przez 5 min.Wstawić rondel do piekarnika nagrzanego do 180stopniC,piec przez ok.40min.Pod koniec pieczenia dodać pomidorki.Ułożyć mięso na liściach cykorii,obłożyć warzywami.SOS:oliwę wymieszać z octem,natką,posiekanymi kaparami i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.02.2011 11:10
dobre bo z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak