Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna pół szklanki
bulion na żeberkach 2 litry
włoszczyzna 1 opakowanie
sól ipieprz do smaku
ziemniaki 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Kaszę jeczmienną sypiemy do gotującego się bulionu.Dodajemy obraną i pokrojoną włoszczyznę.Wkładamy obrane i pokrojone ziemniaki.Gotujemy aż ziemniaki bęą miękkkie.Doprawiamy do smaku.
Możemy zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 02.05.2012 12:12
fajne
LuKaSz4761 02.05.2012 12:12
fajne
gosia561 17.03.2011 11:14
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak