Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rózowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
cukier puder 3/4szkl
cukier kryształ 1/4 szkl
cukier wanilinowy 1 torebka
kisiel truskawkowy 1,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: rózowe bezy

Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć jeśli ma grudki. Białka ubijamy na sztywno dodając cukry, a na sam koniec kisiel. Szprycą od tortu wyciskamy bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni i suszymy w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak