Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy budyn waniliowy z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2l
cukier waniliowy 3łyzeczki
żółtko jajek 2
cukier kryształ 3łyzeczki
mąka ziemniaczana 4łyzki
laska wanili 1/2
maliny mrożone 100g

Przepis i sposób przygotowania na: domowy budyn waniliowy z malinami

Odlać ½ szklanki mleka, resztę mleka zagotować, najlepiej w garnku do mleka, wtedy mamy pewność, że nam nie wykipi.
Wanilię „otwieramy” wyciągamy środek i dodajemy do odlanej części mleka. Wsypujemy również cukier waniliowy, cukier, mąkę ziemniaczaną, pozostałą laskę wanilii oraz żółtko. Całość dokładnie mieszamy.
Do zagotowanego mleka, ciągle mieszając, pomału wlewamy przygotowaną mieszankę. Doprowadzamy do wrzenia.
Gotowy budyń rozlewamy do miseczek. Polac zmiksowanymi malinami,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak