Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śmietankowy z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
gruszki 1,2kg
sok z cytryny
białe wino 1/4l
laska wanili
cukier 50g
marmolada 150g
przepalanka gruszkowa 8łyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3łyzeczki
kremówka 1/2l
migdały 30g
maliny mrożone 13

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietankowy z gruszkami

Pokrojone w ósemki gruszki goto wać 5 minut w winie z 4 łyżkami so ku z cytryny, wanilią i cukrem.
Podkład do tortu przeciąć na pół i nasączyć 4 łyżkami przepalanki gruszkowej wymieszanej z 8 łyżka mi soku winnego. Połówkę podkładu posmarować marmoladą i obło żyć gruszkami. 48 kawałków gruszek odłożyć, z reszty przygotować puree.
Żelatynę rozpuścić. Kiedy zacznie tężeć, dodać puree, 4 łyżki przepalanki gruszkowej, 2 łyżki soku z cy tryny i 3/8 I bitej śmietany. Tort przełożyć nadzieniem, przybrać owocami, bitą śmietaną, migda łami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak