Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1/2 szklanki
pieprz mielony
Zalewa:
peklosól 4 dag
sól 1 łyżka
Ziele angielskie mielone Prymat 1/3 łyżeczki
kolendra Prymat mielona 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek świeży plasterki 2
Owoc jałowca cały Prymat 1/2 (zmielony)
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek

Boczek dzielimy na 3 kawałki .Składniki zalewy łączymy ze sobą i nacieramy boczek.Wkładamy do miski skórką do góry i odciążamy talerzem i butelka z woda .Wkładamy do lodówki na 7 dni.Pierwszego dnia dolewamy wodę aby boczek się zakrył .Co 2 dni go przewracamy.Boczek płuczemy i osuszamy ,oprószamy pieprzem i majerankiem.Zwijamy i obwiązujemy .[Pieczemy w 170* C przez 1.5 godziny .Po upieczeniu ciągamy sznurek i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.08.2013 09:36
lubię boczuś
romanrafal
romanrafal 22.06.2013 08:11
uwielbiam boczuś
Grazyna0211 21.04.2013 16:00
dla mnie pycha
barbara11561 06.09.2012 09:11
rewelacja,znam ten smak
cukiereczek 23.04.2011 15:33
ciekawy przepis
Zoso 20.02.2011 21:05
smakowite
MAR3STA 01.12.2010 17:22
bardzo ciekawy dobór składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak