Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki brzoskwiniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 6 szt
jabłka 4 szt
cukier 6 łyżek
Cynamon mielony Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki brzoskwiniowe

Jabłuszka pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć je w cukrze. Z brzoskwiń, po przecięciu na pół, usunąć pestke. Na wykałaczki nadziewac w następującej kolejności: cząstka jabłka i połówka brzoskwini, na przemian do wysokości na ile starczy wykałaczka. Posypać cynamonem i piec na tackach grillowych przez ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.03.2011 14:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak