Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak z ogórkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 1 kg
parówki 1 kg
cebula 4 szt
ogórki kiszone 8 szt
papryka 1 słoik
ziele angielskie 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak z ogórkami

pokrojone w kostkę cebule szklimy.dodajemy mięso,liście laurowe i ziele.smażymy.dodajemy parówki pokrojone w półplasterki,smażymy.ogórki i paprykę kroimy w kostkę.dodajemy do mięśa,chwile smażymy.podlewamy wodą.gdy forszmak zacznie wrzeć,dodajemy kostki rosołowe i przecier.mieszamy i doprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 23.12.2011 19:42
Nie jadłem takiego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak