Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 1,5 kg
papryka czerwona 2 szt.
cebule 2 szt.
seler mały 1 szt.
sól 1/4 szklanki
ocet 1/2 szklanki
przyprawa do marynowania warzy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa w marynacie

Ogórki umyj, papryki oczyść z pestek, seler obierz. Warzywa pokrój w cienkie słupki. Cebule obierz, pokrój w krążki. Wszystkie warzywa włóż do miski, posyp solą i zalej 2 szklankami zimnej wody. Odstaw na 3 godziny. Warzywa osącz, napełnij nimi wyparzone słoiki. Ocet zagotuj z 2,5 szklanki wody i przyprawą do marynowania warzyw i grzybów. Gorącą zalewą zalej składniki w słoikach. Zakręć i pasteryzuj 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pati8 03.01.2011 11:36
moze byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak