Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona skórka z pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 6 szt
cukier kryształ 50 dag
sok z pomarańczy 100 ml
wada 1 i 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona skórka z pomarańczy

Zdejmujemy skórkę z pomarańczy, wrzucamy do gotującej się wodyi podgrzewamy ok.1 min. Odsączmyi płuczemy. Zagotowujemy 1 i 1/2 wody z cukrem i sokiem z pomarańczy, dodajemy skórki. Gotujemy na małym ogniu 1 godz. i 20 min. Studzimy i wykładamy na papier do odsączenia, pozostawiamy do dokładnego wysuszenia. Przechowujemy w pojemniku hermetycznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak