Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydza w kruchym ciescie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 2 szkl.
kruche ciasto 25 dag.
jajko 4 szt
cukier 2 łyżki
natka pietruszki 2 garść
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydza w kruchym ciescie

W misce dokładnie wymieszać roztrzepane jajka,sól,cukier,pieprz,kukurydzę i natkę pietruszki posiekanej.Połowę kruchego ciasta rozwałkować,wyłożyć nim dno i boki formy lub tortownicy 1|2 odłożyć ciasta.Nałożyć na ciasto masę kukurydzianą.Pokryć rozwałkowanym ciastem tym odłożonym dostosowanym wielkością do formy.wierzch ciasta złączyć z bokami,aby masa kukurydziana była dokładnie przykryta w środek ciasta wstawić komin z folii dla ujścia pary.piec około godziny na złoty kolor.Podawać z sałatką,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 01.12.2010 12:47
pyszne to musi być!
suzana 01.12.2010 12:47
pyszne to musi być!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak