Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramissue

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 1 opakowanie
śmietanka kremowa 300 ml
szklanka kawy
koniak 50 ml
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Biszkopty 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramissue

Ucieramy żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Gdy żółtka będą utarte na gładką masę, dodajemy stopniowo serek mascaropne i dalej ubijamy. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno i dokładamy stopniowo do wcześniej przygotowanej masy. Zalewamy kawę a następnie wlewamy ją do miseczki i dodajemy do niej koniak. Nasączamy biszkopty w kawie i układamy warstwami w głębokim naczyniu naprzemiennie: biszkopty i krem i tak kilka warstw.Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posypujemy kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 05.02.2011 08:35
pięknie sie prezentuje
kotlet 14.01.2011 19:34
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak