Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu, czyli kotlet z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt.
szynka gotowana 4 plastry
serek topiony z boczkiem 12 dag
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt.
olej 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu, czyli kotlet z szynką

Mięso płuczemy, rozbijamy, opruszamy solą i pieprzem. Na połówce każdego kotleta rozsmarowujemy serek topiony, przykrywamy plasterkiem szynki, składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i papryką, jajko rozmącamy. Kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy aż skórka sie zrumieni. Podajemy z ryżem i dowolną sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak