Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki w sosie sardynkowo-tuńczykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
olej 3 łyżki
białe wino 1/2 szklanki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
śmietana 12% 3/4 szklanki
cytryna 1/2 szt.
ocet winny 2 łyżeczki
sól
natka pietruszki 2 łyżki
sardynki 3 (filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki w sosie sardynkowo-tuńczykowym

Mięso myjemy, osuszamy lekko rozbijamy tłuczkiem. Oliwę rozgrzewamy na patelni, kotlety oprószamy solą i pieprzem i smażymy z obydwu stron na złoto. Zdejmujemy z patelni. Tłuszcz ze smażenia łączymy z winem. Tuńczyka osączamy z zalewy, trochę rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy śmietanę, mieszamy i podgrzewamy. Sardynki kroimy i dodajemy na patelnie pod koniec gotowania. Sos miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem, octem i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Kotlety polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.06.2012 15:34
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak