Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z Mięsem Drobiowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
cebula biała 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło do smażenia w/g uznania
mąka 1/2 kg
woda letnia ok. 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z Mięsem Drobiowym

Ciasto : Wszytskie składniki ze sobą łączymu : 1/2 kg mąki, około 1 szklanka wody, 1 żółtko, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oleju. Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać kieliszkiem kółeczka.

Farsz : Pierś z kurczaka ugotować, nastęnie zemleć przez maszynkę, można 2 razy. Dodać wcześniej uduszoną na masełku cebulkę drobno posiekaną, najlepiej rozdrabniaczem. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, kucharkiem.

Farsz układać na wyciętych kułeczkach, dobrze skleić brzegi i połączyć je ze sobą. Wzrucać do gotującej się wody. Do wody dodać okoł 2 płaskie łyżeczki soli i 1 łyżkę oleju. Gdy uszka wypłyną gotować około 4 min. Podawać z barszcykiem czerwonym Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 07.01.2011 00:50
smacznego....
Buczo007 14.12.2010 09:28
uwielbiam
Kate131 01.12.2010 11:20
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak