Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z kurczakiem i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
ser feta 1 opakowanie
pomidor 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
olej wg uznania
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat wg uznania
ogórek zielony 1 sztuka
papryka 2 sztuki
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z kurczakiem i fetą

Pierś z kurczaka kroję w kostkę ok 1,5cm. Wrzucam do zalewy (patrz poniżej). Po
ok.30-45 minutach mięso można usmażyć.
Zalewa do mięsa:
olej + przyprawy ( zioła prowansalskie, czosnek, cebula, sól, pieprz lub gotowa przypawa do kurczaka Prymat).

Kapustę pekińską (lub sałatę lodową) kroję lub drę na niewielkie kawałki. Dodaję
pokrojone w kostkę warzywa: paprykę, ogórka i pomidora (najlepiej bez skóry). Cebulę siekam drobno, ale jak ktoś lubi, można pokroić w talarki.
Całość zalewam sosem greckim, dodaję ostudzone mięso, mieszam.
Na końcu daję ser feta pokrojony w kostkę. Mieszam całość delikatnie. Tak, aby nie zniszczyć kostek fety.

Sałatka zdąży się przegryźć po upływie ok. godzinki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 01.06.2012 18:09
dobre
edi 01.06.2012 18:09
dobre
#DELETED#Łukasz201527255686 20.04.2011 12:56
najlepsza pod słońcem!
bernadetta2 28.02.2011 10:36
smaczne
gacopierz23 29.12.2010 14:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak