Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk Czerwony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
poietruszka 1 sztuka
woda 2-2,5 litr
czosnek 4-5 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziela angielskie 4 sztuki
pieprz do smaku
cytryna 1 łyżka
ocet 2 łyżki
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk Czerwony

Warzywa obrać i pokroić razem z burakami, dodać 2-2,5 l wody, 2 kostki rosołowe, 3-4 listki laurowe, 4 ziela angielskie, 4-5 ząbki czosnku w całości lub w plasterkach. Gotować do miękkośći. Odcedzić warzywa, można zostawić 1/2 jednego buraka i zetrzeć na grubym tarku. Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i 2 łyżki octu. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z krokiecikami lub uszkami tak jak ja :) Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.11.2012 08:45
jej jej pyszny jest barszczyk a uszka to po prostu uwielbiammm!;D
Henryka2 23.09.2012 18:49
Toż to ten sam przepis co barszczyk z uszkami tylko nazwa zmieniona! Ładnie kombinuje!
iwona25 04.06.2012 10:22
smaczne
ewa19a 21.04.2011 16:25
pycha
ewasylwia 03.12.2010 14:01
uwielbiam taki barszczyk
Kate131 01.12.2010 11:20
uwielbiam
Sylwia88 01.12.2010 10:45
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak