Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE NA SŁODKO

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
cukier 2 łyżki
olej 1/4 szkl
ocet winny 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cebula 2 duże
rodzynki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE NA SŁODKO

rozgrzać olej, zeszklić cebulę dodać cukier i chwilę smażyć wlać ocet dodać liść, ziele i koncentrat dusić kilka minut doprawić zdjąć z ognia i dodać rodzynki zostawić część do dekoracji wystudzić pokrojone śledzie ułożyć w pojemniku przełożyć sosem i zostawić w lodówce na 1-2 dni ułożyć na półmisku udekorować rodzynkami i natką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.11.2012 08:46
ooo na słodko nie robiłam;)
Elżbieta17 07.12.2010 11:28
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak