Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
margaryna
smalec
cukier puder
jaja
jajko
kminek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki

Z mąki, margaryny, jaj smalcu i cukru zrobić ciasto i dać do lodówki na ok 1/2 godz.
Następnie formować paluszki długości ok. 10 cm., smarować jajem, posypać kminkiem i solą.
Piec na złoty kolor w temp. ok. 150 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.08.2013 18:51
do barszczyku super dodatek
Bernadeta1 07.04.2013 19:59
koniecznie wypróbuję
kuklik 24.06.2011 16:00
do barszczu i nie tylko
Kate131 03.05.2011 09:25
super
Natalia/tubisiek 04.12.2010 11:29
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak