Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada nie słodka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 30 dag
jaja 2 szt
serek topiony 10 dag
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
szczypiorek
papryka 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada nie słodka

W naczyniu roztapiamy serek topiony. Pozostałe składniki-oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy. Do gorącej wody wkładamy żółty ser. Najpierw zawijamy go dobrze w worek i zawiązujemy gumką, by woda się nie dostała do niego i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować. Trwa to 1 godzinę. Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki. Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona. Doskonała zakąska wraz z pieczywem na imprezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak