Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki czekoladowe musli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko w proszku 4 łyżki czubate
otręby owsiane 2 łyzki czubate
otręby pszenne 1 łyżka czubata
kakao 1 łyżka płaska
mleko 4 łyżki
słodzik w pudrze 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki czekoladowe musli

4 czubate łyżki mleka w proszku- niskotłuszczowego
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka pszennych
1 plaska łyżka kakao
1 łyżka słodzika w pudrze lub 4-6 tabl rozduszonego słodzika w tabletkach
4 łyżki mleka


Wszystkie suche produkty wrzucić do miseczki i wymieszać ze sobą. Dolać 4 łyżki mleka szybciutko wymieszać łyżką i zagnieść ręką formując kulę . Kule podzielić na dwie części i uformować dwa batoniki w formie walcy .
Wstawić do zamrażarki na 15 min. Po tym czasie wyciągnąc i można ostrym nożem przeciąć wzdłuż uzyskując tym samym 4 batoniki lub jak ktoś chce może inne formy uformować w paluszkach przed schłodzeniem.

Batoniki po schodzeniu sa twarde . Można spokojnie je wziąć do pracy , szkoły , czy na wyjazd.
Właśnie spakowałam moim dzieciom do szkoły , a ja ... będę musiała sobie zrobić nowe . ... hmmm

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.11.2012 08:50
rewelacyjne....';]
Dorota76 01.12.2010 10:17
świetne muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak