Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minizapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
ząbki czosnku 2
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
pieczarki 100 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat
żółty ser starty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Minizapiekanki

1. Bagietkę pokroic na kromki o grubości ok. 1 cm. Każdą kromkę natrzec przeciętym na pół ząbkiem czosnku, a następnie posmarowac połową masła.
2. Pieczarki oczyścic i pokroic w plasterki. Cebulę obrac, posiekac i rzaem z grzybami podsmarowac na reszcie masła. Doprawic ziołami prowansalskimi.
3. Na kromkinakładac pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser. Zapiekanki ułożyc na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekac w temp. 180 stopni przez chwilę , aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.12.2013 22:36
na pewno zrobię
marta1221 16.04.2013 19:10
smakowicie brzmi:)
Andysz 21.11.2012 08:49
fajniusie;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak