Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka2 2 szt
jajko 2
cebula 1 szt
pieczarki 6 szt
starty żułty ser 100 gram
olej
mąka ziemniaczana 3 łyżki
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle grzybowe

1. Mięso opłuka , osuszyc ręcznikiem papierowym , a następnie pokroic w dośc drobną kostkę .
2. Pieczarki i cebulę obrac i również pokroic w kostkę , po czym przełożyc do miski , dodac starty żółty ser , mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszac i doprawic solą , przyprawą uniwersalną , pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
3. Na patelni rozgrzac olej i i układac na nim porcje masy , formując płaskie sznycle. Smażuc na rumiano po ok. 5min z obu stron. Kotleciki grzybowe można podawac z ziemniakami lub ryżem. Pasuje do nich surówka z pomidorów i cebuli albo z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak