Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z budyniem śmietankowym i czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z budyniem śmietankowym i czekoladą

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (z nieco mniejszą ilością mleka - aby był nieco gęstszy), przestudzić. Na każdy kwadrat ciasta nakładać budyń, posypać startą na tarce czekoladą, złożyć w trójkąt i skleić brzegi. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 13.09.2011 17:43
smaczne
Grażyna13 03.03.2011 18:06
Fajne !
wolochski 23.02.2011 22:50
super
maciek7 22.02.2011 17:21
pycha
iza15 29.01.2011 10:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak