Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z granatem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

granat 2 szt
olej 2 łyzki
sól - do smaku
sok z cytryny - do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat - do smaku
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z granatem :

Kapustę pekińską drobno pokroić w paseczki . Lekko ugnieść .Owoce przekroić i łyżeczką wybrać pestki wraz z sokiem .Oczyścić je z błonek. Odłożyć łyżkę pestek . Do pozostałych pestek dodać olej , szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny .Polać dresingiem kapustę i wymieszać . Przed podaniem posypać resztą pestek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.12.2010 09:06
z granatem nigdy nie jadłam, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak