Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe seduszka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
masło 25 dag
miód pszczeli 25 dag
cukier 15 dag
kakao 5 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe seduszka

Miód zagotować z masłem i cukrem, wystudzić, wymieszać z jajkiem. Do mąki dodać proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do pierników, masę miodową, zagnieść, schłodzić. Ciasto rozwałkować, wycinać z niego foremką serca. Ułożyć na blasze, piec 15 minut w temp. 180 st.
Pierniczki można polukrować ,polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 10.11.2011 09:09
mniam
Beatris 06.06.2011 10:59
Śliczne pierniczki.
4muffins 04.12.2010 20:38
piękne
bami 01.12.2010 08:54
Ah...Święta Święta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak