Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 15 dag
mięso wieprzowe 15 dag
mięso wołowe 15 dag
kiełbasa zwyczajna 15 dag
cebula 2 sztuki
słonina 5 dag
przecier pomidorowy 1 puszeczka
grzyby suszone 1 garść
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie kilka ziaren
kapusta kiszona 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos.

Kapustę zalać niewielką ilością wody, pokroić drobno boczek i gotować razem z kapustą. Wołowinę i wieprzowinę pokroić w paseczki, obsmażyć na patelni. Posiekać cebulę, dodać do mięsa, podlać małą ilością wody, poddusić. Grzyby ugotować w małej ilości wody i pokroić na paseczki. Uduszone mięso, pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę i grzyby wraz z wywarem dodać do kapusty i gotować na słabym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, przyprawić i dodać ziele angielskie i liść laurowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.06.2012 10:52
fajny
Małgorzata113 01.12.2010 08:02
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak