Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schab z serem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 plastrów
żółty ser 5 plastrów
ogórki konserwowe 4 sztuki
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab z serem i pieczarkami

Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać widelcem. Schab panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na gorącym oleju. Natłuścić żaroodporne naczynie ułożyć usmażone schaby. Na każdym kłaść: pokrojone pieczarki, ogórki, łyżkę kukurydzy i cebulę pokrojoną w kostkę. Przykryć plastrem sera. Zapiekać 10 - 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 09.05.2011 22:10
oj, fajne, fajne!
Joanna108
Joanna108 31.12.2010 09:36
Świetna sprawa taki schabik na obiad :).
ada12302 25.12.2010 22:52
bardzo smaczny
agnieszka214 19.12.2010 17:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak