Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Witrażyki pierniczkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 600-700 g
miód prawdziwy 1,5 szklanki
masło 1/4 kostki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
landrynki 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Witrażyki pierniczkowe

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej cukier i sodę i mieszamy. Robimy wgłębienie i dajemy do niego miód i masło. Ostrożnie mieszamy. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie. Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Z foremek wycinamy pierniczki. W środku pierniczków wykrajamy jakiś kształt. Landrynki segregujemy kolorami. Wkładamy do woreczków i tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Układamy je od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do środka wsypujemy skruszone landrynki
Pieczemy w 160 C około 15 minut.
Po upieczeniu układamy aż ostygną .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.10.2015 20:29
ciekawie to wygląda :)
treonina 28.07.2011 14:55
cudnie to wygląda
Kate131 06.04.2011 08:52
śliczne
Jolanta40 08.03.2011 11:14
dziękuję :) Landrynka się nie klei, ale zaraz po upieczeniu wystawiłam pierniczki na balkon do ostygnięcia
Norgiusz 08.03.2011 06:08
fajny przepis
Baska Kaska 16.02.2011 09:06
cudeńka
misia53 15.01.2011 20:03
śliczne
banditka 17.12.2010 10:38
Jolu i ta landrynka sie nie klei potem do papieru do pieczenia?
aisoglam 07.12.2010 14:26
Bardzo pomysłowy przepis! Dla mnie bomba!
Anita21 01.12.2010 20:04
pomysłowe, a efekt końcowy super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak