Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki miodowe

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pierniczki z dużą ilością miodu - pychotka! Polecam wszystkim piernikożercom :)

Składniki:

mąka 600-700 gramów
miód prawdziwy 1,5 szklanki
masło 1/4 kostki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki miodowe

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej cukier i sodę i mieszamy. Robimy wgłębienie i dajemy do niego miód i masło. Ostrożnie mieszamy. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie.

Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Z foremek wycinamy pierniczki. Układamy je od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy w 160 C około 15 minut.

Po upieczeniu układamy aż ostygną i dekorujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 04.12.2015 15:45
ładnie wyglądają
Marzena40 01.12.2011 12:49
pięknie wyglądają i pewnie nieźle smakują:)
banditka 17.12.2010 10:37
Jolu zachwycają te twoje dekoracje i potrawy swiateczne :)
Anita21 01.12.2010 20:02
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak