Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W ZALEWIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 szkl.
cukier 1 szkl.
woda 6 szkl.
cukinia 2 kg.
cebula 1 kg.
marchew 1/2 kg.
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W ZALEWIE

Warzywa pokroić w plastry, posypać każde z osobna solą (około 2 dkg. soli na 1 kg. warzyw). Warzywa zostawić na noc. Zalewę zagotować, warzywa wycisnąć z soli, wrzucić do zalewy, gotować od 5-10 min w zalewie (marchew wcześniej poddusić). Przełożyć do słoików, nie pasteryzować. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 27.02.2011 20:12
ja też nie robiłam ale wypróbuję
Margo1 30.01.2011 14:51
nie robiłam jeszcze takiej
Natalia/tubisiek 13.12.2010 12:36
też tak myślę :)
alaaa 01.12.2010 08:48
na pewno będzie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak