Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki wołowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 800 g
cebula biała 1 szt
boczek 100 g
mąka 3-4 łyżki
ziarenka smaku 1
sos sojowy 1 łyżeczka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
ogórek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki wołowe

Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię. Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę ziarenek smaku. W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.02.2012 18:56
dziękuję :)
danusia19671 27.02.2012 19:56
Ale apetyczne
Baska Kaska 16.04.2011 08:34
coś co lubię
Jolanta40 22.02.2011 08:14
ja też uwielbiam zrazy
kochanyptysiu 21.02.2011 21:47
uwielbiam zrazy!
aisoglam 07.12.2010 14:24
apetycznie wyglądają bardzo ;)
Anita21 01.12.2010 20:01
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak