Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana miesem i kuskusem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 12szt
mięso mielone 500g
kuskus 250g
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
oregano łyzeczka
pasta Harissa łyzeczka
ser grana padano
bazylia posiekane liskti
oliwa
feta 1/2 opakowania
przecier pomidorowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana miesem i kuskusem

Kuskus zalać szklanką wrzącej wody, odstawić na 5 min lekko ochłodzic. Papryki przekroic na pol. Jedna drobno posiekac. Mięso wymeiszac z posiakna papryką, przyprawami, ziołąmi, przecierem, fetą i kuskusem. Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, każda posypac serem, na gore dac kapary, skropić oliwą, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec. Okolo 45 minut wystarczy. Podac z soem pomidorowo-ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 04.11.2011 15:26
Smacznie wygląda.
ZEWA 06.10.2011 09:29
z kuskusem jeszcze nie jadłam papryki, ciekawa propozycja
darus 07.04.2011 16:27
apetyczna
patusia 01.12.2010 01:51
Bardzo apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak