Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 25 dag
ziemniaki 25 dag
mąka razowa 20 dag
jajko 1
melisa posiekana 1 łyżka
masło 5 dag
oliwa 100 ml
orzechy włoskie 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z orzechami

Ziemniaki i marchewkę ugotuj osobno. Wystudź, a następnie zmiksuj. Dodaj mąkę, jajko, sól. Wyrób ciasto.
Na posypanej mąką desce uformuj wałek i pokrój w niewielkie kluseczki. Na każdej kluseczce odciśnij ząbki widelca. Wrzucaj kluseczki na wrzącą, osoloną wodę. Gotuj, aż wypłyną (ok. 10 minut). W tym czasie rozgrzej oliwę z masłem, wrzuć melisę i orzechy, podsmaż. Przygotowanym sosem polej kopytka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.06.2012 23:43
dobre
daria899 24.04.2011 21:23
mniam niejadłam takich
izapozdro 03.12.2010 21:59
z orzechami jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak