Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka mocno czekoladowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300g
masło 200g
mąka szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka mocno czekoladowe

Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem na puszystą masę. Do utartej masy maślanej dodajc rozpuszczona, przestudzoną czekoladę. Całość miksowac przez chwilę. Dodac obie mąki, mieszac aż składniki się połączą. Ciasto przełożyc do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie rozetki. Wyciskac małe ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 st przez 7-10 minut ostroznie zeby sie nie przypaliły. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek. Gdy ostygna mozna posypac cukrem pudrem. Pyszne ze szklanka mleka. Wyszło mi 5 blach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.08.2015 00:18
smakowite ciasteczka
haniaa 25.05.2011 19:49
ja to muszę zrobić....
iwona332 30.01.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak