Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek sojowy pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 4 plastry
sos sojowy łyzka
czosnek ząbek
olej 3 łyżki
pieczarki
cebula 1
majonez 4 łyzki
bazylia
keczup pikantny
sól
ser
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek sojowy pod pierzynką

Plastry karkówki rozbić. w miwsce wymeiszac marynatę: sol, pieprz, czosnek, olej, sos sojowy, odstawić na min 2h godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie obsmarowac karczek keczupem i ulozyc w brytfance lub naczyniu do zapiekania, na to położyc pastry peieczrek, piórka cebuli. Zetrzeć na tarce żółty ser. Posypac mieso, dac łyzke majonezu na kazdy plaster, posypac wszystko bazylia. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 st. aż mięso będzie miękkie ok 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 17.03.2011 19:22
smakowicie wygląda
Sarenka 24.01.2011 17:43
Apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak