Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kakaowym spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
mąka 6 łyżek
margaryna 2 łyżki
cukier, 1 łyżka
cukier 1 szkl niepełna
budyń 1 torebka
sól
cukier waniliowy 1 opakowanie
ser biały 1 kg (mielony)
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kakaowym spodzie

Ciasto:
Wsypać mąkę do miski, zrobić zagłębienie, wsypać cukier, sól, jajko, tłuszcz i kakao. Utrzeć do uzyskania masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy.
Masa serowa:
Jajka utrzeć z solą, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym na puszystą masę. Dodać twaróg i budyń, całość delikatnie wymieszać. Masę twarogową umieścić na cieście i piec w 180 stop, ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak