Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzika z koperkiem i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser 0,5 kostki
koperek
świeża pietruszka
mleko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gzika z koperkiem i pietruszką

Biały ser połączyć z mlekiem, w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję twarożku, posolić, dodać posiekane drobno koperek i pietruszkę, wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.06.2012 11:30
@Barbara - ja jestem rodowitą Wielkopolanką i u mnie zawsze mówiło się 'gzika', nie 'gzik' :)
Zoso 10.06.2012 22:50
idealne na początek dnia
Barbara40 26.07.2011 18:38
W poznaniu to nazywa sie gzik i robimy podobnie, ucieramy i dajemy drobniutko posiekana cebulke, sol i pieprz. Ale Twoje tez ciekawe i na pewno smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak