Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek duszony w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 0,5 kg
por 1
masło 100 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek duszony w porach

Karczek podziel na mniejsze kawałki. Masło roztop w brytfance. Por umyj i pokrój. Do stopionego masła dodaj przyprawy według uznania. Mięso duś pod przekryciem w maśle z dodatkiem porów około 60 minut (aż karczek stanie się miękki).

Podawaj z ziemniakami lub frytkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 01.12.2010 23:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak