Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z budyniem i wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
jabłka 1 kg
budyń waniliowy 2 sztuki
wiśnie 1 słoik
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z budyniem i wiśniami

Zagniatamy ciasto, połowę rozwałkowyjemy a druga zamrażamy. Ciasto przekłądamy na blaszkę, a na nie ukłądmay pokrojone na kawałki jabłka, oraz ptzekładamy wiśnie. Całość zalewamy ciepłym budyniem. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Pieczemy 40 minut w temperaturez 190 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.02.2011 17:57
super
iwa643 01.12.2010 07:25
super
suzana 30.11.2010 20:07
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak