Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA Z CEBULĄ NA ZIMĘ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1,5 kg
cebula 30 dag
Zalewa:
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
woda 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA Z CEBULĄ NA ZIMĘ

Paprykę oczyścić z ziaren i pokroić w paski, cebulę w półkrążki, wymieszać w misce, i odstawić do puszczenia soku. Przygotować zalewę i zagotować przez kilka minut, wystudzić, paprykę z cebulą włożyć do słoików i zalać zalewą, zamknąć słoiki i pasteryzować około 15 minut, po wyjęciu odwrócić do góry dnem i przykryć kocem aż do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 28.05.2011 17:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak