Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 2 szklanki
jajko 6 sztuk
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 6 łyżek
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na oleju

Margarynę, żółtka i cukier utrzeć do białości. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i mąkę ziemniaczaną, ucierać. Wlać olej i ocet i nadal ucierać, wlać olejek i na końcu dodać pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać. Wlać do formy i piec 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak