Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2
kwaśnej śmietany ½ szklanki
musztardy 1 łyżka
siekanych grzybów marynowanych 2 łyżki
sól, cukier do smaku
olej ½ szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sos do mięs

Ugotowane na twardo jaja obrać, wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, dodać sól, cukier i musztardę, wolno ucierając dodając powoli oliwę. Do wytworzonego sosu dodać śmietanę, drobno posiekane białka i grzybki. Dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.03.2012 19:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak