Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
wędzona szynka w plastrach 20 dag
natka pietruszki
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
olej
brokuł 1 sztuka
parmezan 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżem

Brokuł podzielić na różyczki, łodyżki pokroić i lekko obgotować w wodzie ze solą, duże różyczki lekko pokroić. Ryż ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę pokroić i obsmażyć na oleju, wymieszać z ryżem oraz łodyżkami brokułu, przyprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.
Różyczki brokułu owinąć w plastry szynki, układać na natłuszczonym, posypanym bułką tartą żaroodpornym naczyniu, pokryć ryżem, zalać śmietaną z serem, i zapiekać ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 18.06.2011 23:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak