Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso wieprzowe 15 dag
Mięso wołowe 15 dag
Słonina 5 dag
sól, pieprz
grzyby suszone 1 garść
wędzony boczek 15 dag
przecier pomidorowy 1 puszka
cebula 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt.
kiełbasa zwyczajna 15 dag
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę zalać niewielką ilością wody, pokroić drobno boczek i gotować razem z kapustą. Wołowinę i wieprzowinę pokroić w paseczki, obsmażyć na patelni. Posiekać cebulę, dodać do mięsa, podlać małą ilością wody, poddusić. Grzyby ugotować w małej ilości wody i pokroić na paseczki. Uduszone mięso, pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę i grzyby wraz z wywarem dodać do kapusty i gotować na słabym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, przyprawić i dodać ziele angielskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 22.01.2011 23:52
smaczności:)
Jaheira11 22.01.2011 23:48
uwielbiam zawsze i wszędzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak