Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka pojedyńcza 4 sztuki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
ostra musztada 1 łyżka
pieczarki 4 sztuki
olej
boczek wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarką

Piersi opłukać, osuszyć lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Wierzch cienko posmarować musztardą, odstawić na 30 min. w chłodne miejsce. Na każdej piersi położyć plasterek boczku, za pomocą wykałaczek formować z nich gniazdka. Do każdego gniazdka włożyć pieczarkę (bez ogonka). Skropić całość olejem, przykryć folią aluminiową. Piec ok 25 min w 200 stopniach. Zdjąć folię piec jeszcze ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak