Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 6
bułka 6 kromek
wędzonego boczku 5 dag
smalcu 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
posiekany szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca jajecznica

Kromki bułki pokroić w kostkę. Na patelni mocno rozgrzać smalec, dodać boczek pokrojony w kostkę i smażyć, gdy zacznie się rumienić, dodać grzanki i zrumienić je. Wlać wówczas lekko ubite jajka, sól i pieprz. Smażyć na dużym ogniu mieszając aż białka się Stegną. Przy podaniu każda porcję posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak